MAAILMA KÖÖK. TÜRGI | Apelsini-mannakook

Ragne Värk, 26. märts 2025

Apelsinisiirupiga immutatud mannakook aitab laiali rullida lendava vaiba ning kanda sind ainsa hetkega kesk sultanipalee salapära.

Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
8 portsjonit
Siirup:
  1. 1 dl suhkrut
  2. 1 dl vett
  3. poolest apelsinist pressitud mahla
Tainas:
  1. 75 g võid
  2. 75 g mannat
  3. 50 g nisujahu
  4. 1 tl küpsetuspulbrit
  5. 1 näpuotsatäit soola
  6. 2 muna
  7. 50 g suhkrut
  8. 1 apelsini riivitud koort
  1. Valmista siirup. Pane suhkur, vesi ja apelsinimahl potti. Lase keema tõusta ja hoia madalal tulel 30–40 minutit, kuni segu pakseneb.

  2. Tainaks sulata potis või ning lase sel jahtuda. Sega omavahel manna, jahu, küpsetuspulber ja sool. Vahusta munad koos suhkruga heledaks ja kohevaks. Vahustamist jätkates nirista juurde sulatatud või. Lisa apelsinikoor ja kuivained, sega spaatliga ühtlaseks. Vala tainas lahtikäiva koogivormi (Ø 18–20 cm) põhjale ja küpseta 180 kraadi juures u 20 minutit. Võta ahjust, lase kümme minutit jahtuda ja nirista peale suhkrusiirup. Serveeri kohe või jahtunult.

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?