MAAILMA KÖÖK. JAAPAN | Täidisega riisikolmnurgad

Ragne Värk, 12. veebruar 2025

Tõusva päikese maa köögiklassik onigiri on sushi kauge sugulane. Roogade suurim erinevus seisneb valmistamisviisis ja koostisosades.

Valmistamise aeg
1 tund
Kogus
6 portsjonit
  1. 3 dl sushi-riisi
  2. vett
  3. riisiäädikat
  4. sojakastet
  5. soola, suhkrut
Täidis:
  1. 1 karpi tuunikala õlis
  2. 1 sl majoneesi
  3. soola, pipart
Lisaks:
  1. norilehti
  2. seesamiseemneid
  3. kalamarja
  1. Ideaalse riisi keetmiseks loputa seda hoolikalt voolava vee all ja pane siis potti. Õige veekoguse mõõtmiseks torka käsi potti ja vala juurde niipalju külma vett, et see ulatuks sõrmenukkideni. Kata kaanega ja lülita pliit täisvõimsusele. Hoia tulel seni, kuni kaane alt hakkab immitsema auru. Vähenda kuumus miinimumini ja lase 15 minutit podiseda (kaant ära eemalda). Lülita pliit välja ja lase kaane all seista veel 10 minutit. Kergelt leiget riisi maitsesta riisiäädika, soja ning soola ja suhkruga.

  2. Täidiseks nõruta tuunikala, sega juurde majonees. Timmi maitsed paika. Kasta käed kergelt puhtasse vette – nii väldid riisi kleepumist. Vajuta peotäis riisi kergelt lamedaks. Laota peale täidis. Tõsta peale veel riisi, suru kergelt ja voldi kolmnurkseks. Lõika norilehed sobivasse suurusesse ja kinnita peale. Kaunista seesamiseemnete ja kalamarjaga.

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?