Kapp kriisivarudest pungil ja toit aegumas – mida teha? Spetsialistid annavad nõu!

Krista Kiin, 11. detsember 2024

Kriisivarude soetamise tuhinas on nii mõnedki ostnud kokku suuri toidukoguseid, mille säilivusaeg pole igavene. Mida teha ja kuidas tulevikus targalt toimida?

Kriisiolukordade juhistes rõhutatakse, et kui elutähtsad teenused katkevad, peab igaüks oma kodus toime tulema vähemalt seitse päeva. Nii loetleb päästeameti elanikkonnakaitse ekspert Anni Alev, et igas majapidamises võiks jaguda lisaks veele, akupankadele ja tarbeasjadele ehk ravimitele, käsivändaga laetavale dünamo-raadiole, valgusallikatele ja hügieenitarvetele ka piisavas koguses toitu. Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja -ohutuse üksuse juht, professor Mati Roasto rõhutab, et mõistlik on varusid omada mõistlikus koguses, nii et jõuab seda ära tarbida ning regulaarselt uuendada.

Anni Alev

(Päästeamet)
Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?