MAAILMA KÖÖK. SOOME | Rosolli salat

Ragne Värk, 27. november 2024

Tark perenaine mõtleb aegsasti pühademenüüle. Sea seekord pilgud põhjanaabrite juurde ja valmista lihavaba peedi-kartulisalatit, milleta nemad oma jõululauda ettegi ei kujuta.

Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 500 g kartulit
  2. 300 g porgandit
  3. 500 g keedetud peeti
  4. 100 g marineeritud kurki
  5. 1 õuna
  6. 125 g hapukoort
  7. soola, pipart
  8. maitsestamiseks marineeritud kurgi vedelikku
  1. Koori kartulid ja porgandid ning keeda valmis soolaga maitsestatud vees. Nõruta ning jahuta täielikult maha. Tükelda. Haki keedetud peedid ja marineeritud kurgid kuubikuteks. Riivi õun. Sega tükeldatud koostisosad kokku. Pane juurde hapukoor ja nirista pisut marineeritud kurgi vedelikku lisaks. Sega kergelt ühtlaseks, maitsesta soola-pipraga. Hoia serveerimiseni jahedas.

  2. Lihata! Gluteenivaba!

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?