SUVEHOIDIS | Õuna-martsipanimoos
Ragne Värk, 14. august 2024
Õunahooajal proovi kindlasti moosi, mida on rikastatud killukese martsipaniga. Pisike täiendus annab nii palju maitset ja tummist tekstuuri ning muudab tavapärase hoidise mitu korda erilisemaks.
Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
2 portsjonit
- 750 g puhastatud õunatükke (ära koori)
- 1 sidruni pressitud mahla
- 1 sidruni riivitud koort
- 1 kaneelipulk
- 175 g suhkrut
- 125 g martsipani
Pane õunatükid koos sidrunimahla, -koore ja kaneelipulgaga potti. Lase keema tõusta ja hauta madalal kuumusel õunte pehmenemiseni. Lisa segades juurde suhkur ja kuumuta kogu hoidis pudruks. Kümme minutit enne valmimist lisa martsipanitükid ja lase neil sisse sulada. Maitsesta lõplikult ja tõsta kohe puhastatud purkidesse ja sulge kaanega.
Kaua säilib: Õunamoosid kipuvad tihti kiiresti käärima minema. Selle moosi puhul seda ohtu pole, sest martsipani magusus aitab käärimise ohtu vähendada. Siiski võiks ära tarbida nelja kuu jooksul.