MAAILMA KÖÖK. KREEKA | Rahakotisõbralik Kreeka salat
Ragne Värk, 10. juuli 2024
Kui oled siiani Kreeka salatis pettuma pidanud, julgustame seda hoopis ise tegema. Äsja valminud salat pakatab värskusest ning on meeldivalt krõmps.
Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
2 portsjonit
- 0,5 suuremat Rooma salati pead (võid ka lisamata jätta)
- 0,5 sibulat
- 100 g kirsstomateid
- 100 g kurki
- 100 g paprikat
- 100 g Kalamáta oliive
- 150 g fetat
Lõika või rebi salat väiksemateks tükkideks ja aseta suuremasse kaussi. Viiluta sibul hästi peeneks. Tükelda kurk ja paprika, kirsstomatid tee sektoriteks. Kui meeldib, poolita oliivid. Tõsta kõik koostisosad salati juurde ja sega kergelt. Laota ilusasti vaagnale. Lõika feta soovi korral kuubikuteks ja säti kõige peale.
Kaste:
- 8 sl oliiviõli
- 4 sl valge veini äädikat
- 1 sl sidrunist pressitud mahla
- 1 sl mett
- 1 sl kuivatatud punet
- 1 sl magusat sinepit
- 0,25 tl musta pipart
- näpuotsatäis soola
Pane kastmeained purki, sulge kaanega ja raputa ühtlaseks. Maitsesta lõplikult. Nirista salatile meelepärases koguses. Serveeri.