SUVEHOIDIS | Aprikoosid ja murelid marinaadis
Lihtne ja nutikas viis hooajaliste viljade säilitamiseks. Marinaadile keeravad vunki peale rohked vürtsid, mis lõpptulemuses mõnusalt tunda annavad.
- 200 g mureleid
- 300 g aprikoose
- mõnda tüümianioksa
- 90 g suhkrut
- 2 dl vett
- 2 kaneelipulka
- 2 tk tähtaniisi
- 8 tera roseepipart
- 4 kardemonikupart
- 1,5 dl valge veini äädikat
Poolita murelid, eemalda kivid. Toimi samamoodi aprikoosidega, kuid lõika need sektoriteks. Jaota puuviljad kahte purki (murelid ja aprikoosid segamini), lisa vahele mõned tüümianioksad.
Sega potis marinaadiained (v.a äädikas) ja kuumuta keemiseni. Lase keskmisel tulel podiseda umbes 7 minutit, et vürtsidest parim maitse välja saada. Sega sisse äädikas, lase kiirelt keema tõusta ja vala kuum marinaad kohe purkidesse. Jälgi, et mõlemasse purki jääks kindlasti kaneelipulk, aniis, roseepiprad ja kardemon. Kaaneta purgid kohe ja lase neil enne külmkappi tõstmist maha jahtuda.
Kaua säilib: Tarbi ära paari kuu jooksul. Hoia kindlasti külmkapis.