1, 2, 3 JA VALMIS! Juustupirukas prosciutto’ga
Ragne Värk, 24. aprill 2024
Kes meist ei tõttaks jooksujalu kööki, kui ahjust võetakse välja nii imeline pirukas. Pealtäha suursugune küpsetis valmib arvatust palju lihtsamalt.
Valmistamise aeg
10 minutit + küpsemisaeg 20 minutit
Kogus
6 portsjonit
- 500 g (külmutatud) pärmi-lehttainast
- 4 sl pastakastet
- 1 sl röstsibulat
- 100 g riivitud juustu
- 200 g mozzarella’t
- 70 g prosciutto’t
- serveerimiseks peotäis salatilehti
- musta pipart, soola
Aseta sulanud tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee noaga mööda ääri sisselõiked tainast läbi lõikamata. Määri peale pastakaste ja raputa üle röstsibulaga. Riputa üle riivjuustuga. Murra mozzarella tükkideks ja puista pirukale. Lisa maitseks soola-pipart. Küpseta pöördõhurežiimil 175 kraadi juures 20 minutit.
Võta ahjust ja laota peale prosciutto-viilud ja salatilehed.