Luksuslikud Madeleine’i küpsised valmivad vähese vaevaga
Olemuselt omajagu luksuslikud, ent uskumatult kerge vaeva ja lühikese ajaga valmivad küpsised on imelised. Mis kõige parem – maitse saad sobivaks timmida baasretsepti muutes või seda täiendades.
- 100 võid
- 2 muna
- 100 g suhkrut
- 2 tl apelsini riivitud koort
- 1 tl vanillisuhkrut
- 100 g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
Kuumuta ahi 190 kraadini. Sulata potis või. Lase sel jahtuda, kuni valmistad taina.
Vahusta munad ja suhkur kohevaks. Lisa sidrunikoor ja vanillisuhkur. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa pool sellest muna-suhkrusegusse, keeruta suure lusikaga ettevaatlikult. Lisa ülejäänud kogus jahu ja viimaseks ettevaatlikult segades või.
Täida tainaga kolmveerand vormist. Kui kasutad metallvormi, määri seda kindlasti eelnevalt rasvainega. Küpseta 7–10 minutit ehk seni, kuni ilmub kuldpruun jume. Lase pisut jahtuda ja kaunista tuhksuhkru, sulašokolaadi või muu meelepärasega.