Valmistu rahulikult: Inglismaa traditsioonilise pühadetordi võid juba päev enne pidu valmis teha

Ragne Värk, 20. detsember 2023

Kui jõulupühadeks head magustoidu ideed veel pole, tee seekord Inglismaa traditsioonilist pühadetorti. Kihiti kaussi laotud maiuse saad vähese vaevaga päev varem valmis meisterdada.

  1. 0,5 pakki tarretisepulbrit
  2. 2 sl vett
Kirsikaste:
  1. 200 g kirsikompotti kivideta (vedelikku + kirsse)
  2. 2 tl maisitärklist
  3. 2 tl suhkrut
  4. 200 g rullbiskviiti
  5. 200 g vanillipudingut
  6. 200 g kohupiimapastat
  7. 1 tl vanillisuhkrut
  8. 1 sl suhkrut
  9. 2 dl vahukoort
  10. 1 tl suhkrut
  1. Mahlane ja maitsev

  2. Valmista tarretis. Kuumuta 2 dl vett keemiseni, lisa tarretisepulber ja sega hoolikalt. Vala kaussi ja lase tarretuda umbkaudu kolm-neli tundi.

  3. Tee kirsikaste. Pane kirsikompott koos vedelikuga potti. Tõsta 2 sl kirsivedelikku kõrvale ja sega kokku maisitärklisega. Kuumuta ülejäänud segu koos suhkruga keemiseni, lisa segades tärklisesegu ja kuumuta paksenemiseni. Lase täielikult maha ja

  4. Viiluta rullbiskviit ja vooderda kausi ääred. Jälgi, et biskviit puutuks kindlasti kokku tarretisekihiga.

  5. Sega omavahel puding, kohupiim ja suhkrud ning tõsta kaussi. Vahusta koor 1 tl suhkruga vahule ja lisa kreemikihile. Kõige viimasena vala peale kirsikaste.

(Ragne Värk)
Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?