MAAILMA KÖÖK | HISPAANIA. Kataloonia kreem
See magustoit on küll rikkalik, aga valmib üdini lihtsatest komponentidest. Sobib suurepäraselt igasse päeva ja iga sündmuse tähistamiseks.
- 5 dl täispiima
- 1 sidruni riivitud koor
- 1 apelsini riivitud koor
- 1 kaneelipulk
- 4 munakollast
- 65 g suhkrut
- 2 sl maisitärklist
- 2 sl külma
- suhkrut
Vala piim potti. Riivi tsitrused peene riivipoolega ja tõsta koos kaneelikoorega piima sisse. Kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust ja hoia madalal temperatuuril (et piim vaid kergelt podiseks) mõned minutid. Vahusta vispliga munakollased koos suhkruga heledaks vahuks. Sega tärklis külma veega omavahel ühtlaseks. Lisa see peene joana munavahule samal ajal vispliga segades.
Eemalda kaneelikoor. Nirista peene joana muna-tärklisesegu piima sisse samal ajal korralikult segades. Jälgi, et kuumus poleks liialt kõrge – muidu hüübib muna kiiresti ja lõpptulemuseks on tükiline munapudrusegu. Kuumuta vispeldades seni, kuni segu silmanähtavalt pakseneb. Vala sobivatesse magustoidukaussidesse ja tõsta jahedasse tahenema vähemalt kolmeks-neljaks tunniks.
Tahenenud magustoitudele raputa õrna kihina tavalist suhkrut ja karamellista leeklambiga. Kaunista ja serveeri!
Eriline, aga lihtne!