SAMM-SAMMULT | Imeline vaarika-juustukook

Ragne Värk, 12. juuli 2023

Juustukoogid on imelised! Eriti head on need veel siis, kui appi tulevad hooajalised marjad. Võimsa lõppakordi lisab maiusele lihtsasti valmiv vanillikreem.

Valmistamise aeg
35 min + küpsemis- ja tahenemisaeg
Kogus
10 portsjonit
  1. 300 g pärmi-lehttainast
  2. 400 g toasooja toorjuustu
  3. 1,5 dl suhkrut
  4. 1 tl vanillisuhkrut
  5. 3 muna
  6. 3 sl nisujahu
  7. 1 dl vahukoort
  8. 50 g valget šokolaadi
  9. 150 g vaarikaid
  1. See kook on kõige parem jahtunult.

Vanillikreem:
  1. 150 g vanillipudingut
  2. 50 g hapukoort
  3. 1 tl vanillisuhkrut (veel paremini sobib vanilliekstrakt)
  1. Kata lahtikäiv koogivorm (Ø 22 cm) küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga kokku. Kasuta põhjaks pärmi-lehttainast, võimalusel osta valmisrullitud tainas. Laota üle vormi.

  2. Suru tainas vastu vormiääri. Pole hullu, kui see osast servadest väga palju üle ei ulatu. Hea, kui jääks nii, nagu pildil näha. Tõsta külmkappi, kuniks valmistad täidist.

  3. Hõõru toorjuust kausis lahti, sega juurde suhkrud. Lisa ükshaaval munad, kuid sega lusikaga iga muna lisamise järel. Ära kasuta mikserit, sest nii ei jää tulemus kreemjas.

  4. Lisa jahu, sega. Vala juurde koor ja sega täidisesse.

  5. Tõsta vorm külmkapist ja puista põhjale tükeldatud šokolaad.

  6. Vala täidis vormi, silu ühtlaseks.

  7. Suru vaarikad kergelt täidisesse. Küpseta 185 kraadi juures 35–40 minutit. Jäta suletud uksega ahju järelküpsema 15 minutiks.

  8. Vanillikreemiks sega omavahel kõik komponendid.

  9. Tõsta kook ahjust. Õiget küpsust näitab keskosa kerge võbelus. Lase enne söömist täielikult jahtuda. Soovi korral tõsta enne serveerimist veidikeseks külmkappi. Paku koos vanillikreemiga.

1. Kata lahtikäiv koogivorm (Ø 22 cm) küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga kokku. Kasuta põhjaks pärmi-lehttainast, võimalusel osta valmisrullitud tainas. Laota üle vormi.

(Ragne Värk)
Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?