SAMM-SAMMULT | Rabarberitiramisu kirsikompotiga
Ragne Värk, 24. mai 2023
Hooajaline kausikook annab suvepidudele võimsa lõppakordi. Võid selle juba kaks päeva varem valmis teha, nii ei pea viimasel hetkel magusalaua pärast muretsema.
Valmistamise aeg
30–40 min
Kogus
6 portsjonit
Rabarberimoos:
- 400 g rabarbereid
- 1 kaneelipulka
- 100 g suhkrut
- 0,5 dl vett
Rabarberi asemel proovi ka õuntega.
Kirsikompott:
- 300 g kivideta kirsse vedelikus
- 50 g suhkrut
- 1 sl maisitärklist
- 4 sl vett
Kook:
- 2 dl vahukoort
- 175 g toasooja toorjuustu
- 230 g vanillipudingut
- 50 g tuhksuhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 150 g Savoiardi küpsiseid

1. Valmista rabarberimoos. Tõsta potti kooritud ja tükeldatud rabarberid, lisa ülejäänud moosiained ning aja kiirelt keema. Seejärel hauta madalal kuumusel pehmeks moosiseks seguks.