NÄDALA HOIDIS | Vanakooli suvikõrvitsa-tomatisalat
Ragne Värk, 15. september 2021
Vanakooli stiilis köögiviljasalatit on hea serveerida erinevate liharoogade kõrvale.
Kogus: 3–4 purgikest
Valmistamisaeg: 1 tund
500 g sibulat
500 g suvikõrvitsat
500 g paprikat
500 g tomateid
5 küüslauguküünt
2 dl toiduõli
1 sl soola
100 g suhkrut
2 sl äädikat (30%)
Tükelda köögiviljad (tomateid ära koori). Kuumuta potis õli ja kuumuta selles sibulat mõni minut. Seejärel lisa ülejäänud köögiviljad (ka küüslauk) ning sool ja suhkur. Lase keema tõusta. Kuumuta madalal temperatuuril umbes pool tundi. Köögiviljad peavad olema pehmed, aga mitte ülemäära pudruks läinud. Sega juurde äädikas. Kuumuta veel minutijagu. Maitsesta lõplikult. Tõsta valminud salat kohe eelnevalt ettevalmistatud purkidesse.