KÖÖGITÄHESTIK: Mis imeasi on aioli?

Retsept ja foto: Ragne Värk, 5. juuni 2019

Tegemist on traditsioonilise kastmega, mida valmistatakse küüslaugust, sidrunimahlast, oliiviõlist ja munakollasest. Kuna valmistamisviis on sarnane majoneesiga, võib aiolit nimetada ka küüslaugumajoneesiks. Oluline on, et valmistamise lõppjärgus peab kaste oliiviõli lisamisel paksenema n-ö emulsiooniks. Aiolile võib täiendavalt lisada ka värskeid ürte või muid meelepäraseid lisandeid (pähkleid, ingverit, päikesekuivatatud tomateid jne).

Küüslauguse mekiga kaste sobib imehästi serveerimiseks kala- ja liharoogadega. Grillihooajal ka grillitud lihaga. Paku seda ka köögiviljade juurde! Värske kartuli hooajal on see mõnus kreemjas kaste aga lausa kohustuslik!

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?