Pruulida saab ka toanurgas

Tekst ja fotod: Daisy Lappard, 8. november 2017

«Õige eestlane teeb oma õlle ise!» mõtlesin, kui taas käsitööõllede leti taga valikut teha ei suutnud. Kui raske see siis ikka olla saab? Siiski ei plaaninud ma alustada nullist ehk linnaste jahvatamisest ja meskimisest. Minu mõttes oli õllekonserv.

Õllekonserv ehk -komplekt on linnasesiirup, kuhu on sisse keedetud humalad, mis annavad õllele mõruduse ja lõhna. Sinna kuulub ka spetsiaalne õllepärm, pole vaja toidupärmiga katsetada. Sisuliselt on tegu vana hea maltoosa täiustatud variandiga. Lisad vaid vett, mõnel juhul ka suhkrut, ja nädala pärast saab juba vaikselt mekkima hakata.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?