Algab suur paast

Retseptid: Lia Virkuse ja Margit Arnt-Kalju «Paastuköök. Traditsioonide valguses», 1. märts 2017

Kevadtalvel tärkab kõigis inimestes soov puhastuda. Igal kristlasel – ja ka kõigil teistel – on kevadel mõistlik läbi teha paast, mis puhastab nii ihu kui ka hinge. Suur paast on üli­edukalt toiminud juba aastatuhandeid. Ühtset kristlikku paastu kui niisugust pole tegelikult olemas. Igas konfessioonis on omad tavad. Üks on aga kindel: paast võib tegelikult olla vägagi individuaalne ja sellisena puhas rõõm. Kui end rajal hoida, saab lihavõtetele vastu tuhiseda vähemalt veeämbri võrra kergemana.

NB! Paast on loobumine millestki ­tavapärasest! Valides endale sobiva paastuvariandi, saab paastuda iga inimene. Enne seda aga tasub nõu pidada perearstiga.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?