Munapuder meistrite moodi
Munapuder on hommikusöök, mis valmib kiiresti, maitseb hästi ja annab päevale tervisliku stardi. Kuidas valmistada eriti õrna ja kohevat munaputru? Võrdleme oma ala meistrite retsepte ja nippe.
2–3 muna inimese kohta võid soola ja pipart 0,5 sl köögikoort crème fraîche’i soovi korral hakitud murulauku 1. Keera pliit kõige madalamale kuumusele. Löö munad külma paksu põhjaga potti ja lisa suur supilusikatäis külma võid. 2. Tõsta pott tulele ja hakka muna pannilabidaga segama. Kui muna hakkab potis kergelt paksenema, võta anum tulelt ja jätka segamist. Pane nõu jälle tulele, hoia ja eemalda, nii umbes kolm-neli korda, pidevalt segades. 3. Võta munaroog pliidilt veidi enne valmimist. Ära mune mingil juhul üle küpseta. 4. Sega munadele juurde crème fraîche (see on mahedam kui hapukoor) ning sool ja pipar. Ära lisa soola varem, muidu lõhud muna struktuuri ja tulemuseks on vesisevõitu puder. 5. Soovi korral lisa munapudrule hakitud murulauku. Gordon Ramsay kolm nippi: Sega mune alles potis. Tõsta pott vahepeal pliidilt ära. Lisa kreemisuse suurendamiseks köögikoort.