MAAILMA KÖÖK. Lõuna-Korea. Tõeliselt eriline

Ragne Värk, 30. juuli 2025

Kui päike kõrvetab ja hing ihaldab midagi jahutavat, tõttab appi eriline magustoit. Jäine maius on lisaks tõeline kunstiteos – söö või silmadega.

Valmistamise aeg
10 minutit + piima sügavkülmutamine
Kogus
2 portsjonit
Külmutamiseks:
  1. 4 dl täispiima
  2. 2 sl kondenspiima
Peale:
  1. 100–150 g igasugu hooajalisi marju (sõstraid, maasikaid, vaarikaid, mustikaid)
  2. suhkrut
  3. 2 tl kondenspiima
  4. 2 palli vanillijäätist
  5. serveerimiseks veidi marju
  1. Sega piim kondenspiimaga ja vala säilituskarpi. Hoia üle öö sügavkülmas. Järgmisel päeval tambi marjad suhkruga püreeks (lisa suhkrut vastavalt maitsele). Riivi külmutatud segu lumetaoliseks puruks. Jaota see kahte klaasi. Nirista peale pisut kondenspiima, lisa püreestatud marjasegu, kõige peale aseta jäätisepall. Kaunista marjadega ja serveeri kohe.

  2. Jäätise asemel!

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?