Suvikõrvitsapitsa, mida võiks sööma jäädagi!
Suviselt sumedas augustis on igati vahva üks korralik pitsategu ette võtta ja ära kasutada suvikõrvitsaid, mis nii ehk naa peenral üle ääre ajavad.
- 250 g nisujahu
- 1 kuhjaga tl kuivpärmi
- 1 tl tuhksuhkrut
- 1 tl soola
- 160 ml käesooja vett
- 2 sl õli
- 3 sl pastakaste
- 0,5 suvikõrvitsat
- 10 õhukest viilu täissuitsuvorsti või salaamit
- 125 g mozzarella’t
1. Pane kõik ained kaussi ja sega ühtlaseks.
2. Vala juurde vesi, sõtku hoolega. Lisa poole pealt õli ja sõtku tainast seni, kuni see käte küljest lahti lööb. Lase 50kraadises ahjus kerkida 30 minutit.
3. Kummuta kerkinud tainas jahusele pinnale.
4. Venita tainast, et see elastsem oleks. Esmalt ühest servast, tainaots tõsta keskele. Siis täpselt samamoodi teisest servast.
5. Pööra ümber ja silu kätega ühtlaseks palliks. Korda venitamist veel üks kord.
6. Keeruta käte abil tainas õhemaks. Nüüd tõsta see jahusele pinnale ja sõtku ümmarguseks ringiks (Ø 28 cm). Ääred jäta paksemad, keskkoht mulju sõrmedega läbi.
7. Määri peale pastakaste, ääred jäta katmata.
8. Lõika suvikõrvitsast õhukesed viilud ja laota peale. Maitsesta soola-pipraga. Lisa salaamiviilud.
9. Rebi pitsale mozzarella, aja laiali. Küpseta alumisel siinil altkuumusega 230 kraadi juures 10–12 minutit. Võimalusel kasuta pitsaküpsetamise režiimi, kuid hoia temperatuur kindlasti sama.
Õnnestub kõikidel