SAMM-SAMMULT | Kihiline linnupiimakook
Suviselt kerges ja meeldivalt õhulises koogis annavad üksteise kõrval imelisi toone linnupiimakommid, valge šokolaad, vahukoor, kohupiimapasta ja võrratu maasikamaitse.
- 200 g kaeraküpsiseid
- 50 g võid
Võid koogi valmis teha juba paar päeva enne serveerimist!
- 4 želatiinilehte
- 2 sl keevat vett
- 300 g maasikajogurtit
- 300 g kohupiimapastat
- 100 g valget šokolaadi
- 4 želatiinilehte
- 2 sl keevat vett
- 1 dl vahukoort
- 300 g kohupiimapastat
- 50 g suhkrut
- 1 tl vanillsuhkrut
- maasikaid, mureleid, valget šokolaadi
1. Peenesta küpsised ja sega kokku sulatatud võiga. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (Ø 21–22 cm) põhja.
2. Pane želatiinilehed külma vette likku umbes seitsmeks minutiks.
3. Sega kokku jogurt ja kohupiimapasta. Sulata veevannil valge šokolaad ja sega jogurti-kohupiimasegu hulka.
4. Pigista želatiinilehed kuivaks ja tõsta kaussi. Lisa 2 sl keevat vett ja sega kiirelt ühtlaseks.
5. Vala želatiin jogurti-kohupiimasegusse ja sega korralikult.
6. Vala täidis vormi ja silu pealt kergelt tasaseks. Tõsta enne teise täidise valmistamist tunnikeseks külmkappi.
7. Toimi želatiiniga samamoodi nagu punktis 2. Vahusta koor tugevaks vahuks. Sega kokku kohupiimapasta ja suhkrud ning lisa segades vahukoor.
8. Sulata želatiinilehed, nagu on õpetatud punktis 4. Temperatuuride ühtlustamiseks* tõsta 2 sl vahukoore-kohupiimasegu sulanud želatiini hulka ja sega ühtlaseks. Seejärel vala želatiinisegu kokku ülejäänud täidisega ja sega hoolikalt.
9. Vala täidis vormi, silu tasaseks ja hoia külmkapis üle öö. Vahetult enne serveerimist kaunista.
* See on vajalik, et täidisesse ei tekiks želatiiniklimpe. Esimene täidis sisaldab juba kuuma šokolaadi, mistõttu on segu soojem ja temperatuuride ühtlustamine pole nii vajalik. Soovi korral võid selle toimingu ka esimese täidisega ette võtta.