SAMM-SAMMULT | Eriline lihapallipitsa
Toitev lihapallipitsa sobib hästi nii lõuna- kui ka õhtusöögiks. Põhjaks on sel maitsestatud pärmi-lehttainapallid, mis ahjus koos kattega mõnusalt kohevaks kerkivad, katteks aga parajalt juustu ja lihapalle.
- 500 g külmutatud pärmi-lehttainas
- 50 g võid
- 2 küüslauguküünt
- 1 tl soola
- 4 sl hakitud peterselli
- 300 g hakkliha
- 0,5 sibulat
- soola, pipart
- 4 sl pastakastet
- 100 g riivitud juustu
- 100 g riivitud suitsujuustu
Sulata tainas ja lõika tükkideks. Keeruta käte vahel tainatükkidest pisikesed pallid.
Pane tainatükid kaussi. Sulata või, haki küüslauguküüned ja lisa tainatükkidele. Lisa ka sool ja petersell.
Sega kõik kausis ettevaatlikult segamini.
Määri ümmargune vorm (läbimõõduga 22–25 cm) võiga. Tõsta tainapallid ühekordse kihina vormi põhjale.
Määri peale pastakaste.
Lihapallide valmistamiseks haki sibul väikesteks tükkideks ja prae pannil klaasjaks. Sega kokku sibul ja hakkliha, maitsesta soola ja pipraga.
Keeruta hakklihasegust käte vahel pisikesed pallikesed.
Tõsta lihapallid vormi.
Laota peale riivitud juust ja küpseta 200 kraadi juures 35–45 minutit.