ÕL VIDEO | REPORTAAŽ KRISTALLIKAMBRIST: ajataju kaob ja jalg valutab – mis hämar värk see on? Kristallikuninganna: rahvast käis siin murdu

Geidi Raud | Video: Hannes Dreimanis, 9. veebruar 2023

Piia ei pea end šamaaniks või nõiaks, vaid täiesti tavaliseks inimeseks. Ometi kiirgab tema olemusest väge.

(Hannes Dreimanis)

„Raplamaa inimesed väga kristallitoas ei käigi,“ nendib sealse elujõukeskuse perenaine Piia Kõverik (55). „Populaarsed kohad, kust tullakse, on Paide, Türi ja Pärnu. Tallinnast käiakse ka. Isegi perearst on soovitanud inimesel siia tulla, et rahu leida. Vanemad on siia toonud oma lapsi, kõige väiksem oli 2,5aastane. Nemad pole muidugi pikali, vaid mängivad samal ajal nii oma mänguasjade kui ka kristallidega. Joonistavad ka, sest siin on nii hea energia.“ Õhtulehe ajakirjanik proovis väidetavad energiavood omal nahal järgi.

2014. aastal vanasse katlamajja rajatud Rapla Elujõukeskus paneb saabuja naeratama kohe parklas, sest seal seisab silt: „Parkimine ilusatele ja tarkadele“. Õige ukse leidmine osutub aga keerukaks, sest esmalt tuleb mööduda tervest reast hädistest külmkappidest, mis oma remondikorda ootavad. Nimelt tegutseb elujõukeskusega samas majas kodumasinate parandus. Appi tuleb aga loogika – õige uks on see, mille ees seisab elujõukeskuse rõõmsameelse perenaise Piia Kõveriku tibukollane auto.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?