Kodukokal olgu vähemalt kolm lõikelauda - nii väldid ristsaastumisest põhjustatud tervisehädasid!

Katrin Uuspõld, 25. jaanuar 2023

Aeg-ajalt tasub lõikelaudadele heita kriitiline pilk: kas noa sisselõikeid, milles bakterid pesitsevad, on liiga palju? Kas puidust lõikealus ootab värskendavat õlikihti? Või on üks lõikelaud sootuks puudu?

Haapsalu kutsehariduskeskuse koka eriala kutseõpetaja Taavi Kuusik ütleb, et koduköögis piisab kolmest keskmise suurusega lõikelauast. „Üks lõikelaud toore kala, teine toore liha ning kolmas kõige muu tükeldamiseks. Lisaks võiks olla väike lõikelaud puhkudeks, kui on vaja kiiresti näiteks kirsstomateid lõigata,“ soovitab ta.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
Proovi Digilehte
1 €/kuu
Oled juba lugeja?