Põlvamaale esimese ökotalu rajanud perenaine: kui me poleks sügisel saanud suurtootjatele oma toodangut müüa, oleks ikka nutumaik juures olnud
Tiia Kokmann-Konsap on elu jooksul pidanud mitut ametit, kuid nüüd on tegus proua juba üle kümne aasta juhatanud vägesid üksnes mahesaadustel põhinevas Zerna ökotalus.
Enne mahepõllundusega alustamist töötas Tiia (61) tillukeses kaupluses müüjana. „1997. aastal avati Räpinas lihapood, kandideerisin sinna tööle – ja saingi,“ meenutab Tiia ühe ammuse ajajärgu algust. Naine nautis karnis töötamist väga, sest sai seal küllaldaselt suhelda ja vajalikud lihasordid kulusid samuti pähe. Nii tundis naine hinges suurt kurbust, kui Räpinasse tekkinud kohalik Konsum pisikesele ärile saatuslikuks sai ja see ühel päeval uksed sulgema pidi. „Mul tekkisid kindlad kliendid ja see lihapoeke muutus mulle väga tähtsaks. Konsumisse ma aga tööle minna ei tahtnud, sest tõenäoliselt poleks mu tervis sealsetele pikkadele vahetustele vastu pidanud,“ räägib ta.
Esimene ökotalu Põlvamaal