Suvised maasikasalatid – 15 minutit ja valmis!

Ragne Värk, 1. juuli 2020

Punapõskseid magusaid marju leidub praegu küllaga. Võid neid pista magusatesse kookidesse, värskendavatesse suvejookidesse, kuid kindlasti imepärastesse suvesalatitesse.

Maasikasalat fetaga

Maasikasalat fetaga (Ragne Värk)

Salat pakatab värskusest. Särtsu lisab feta soolakus ja maasika magusus. Soovi korral võid lisada grillitud linnuliha.

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 10–15 minutit

  • 50 g (India) pähkleid
  • 1 tl suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • paar suuremat peotäit salatilehti
  • 150 g maasikaid
  • 50 g fetat

Kaste:

  • 1 sl mahedat sinepit
  • 3 sl palsamiäädikat
  • 4 sl oliiviõli
  • 1 tl vedelat mett
  • soola, pipart

Haki pähklid jämedalt. Vala suhkur kuumale pannile sulama, seejärel lisa pähklid ja sool. Sega hoolikalt, et kõik saaks suhkruseguga kaetud. Pane kastmeained kaussi, maitsesta soola ja pipraga ning raputa segu ühtlaseks. Vajadusel täienda maitseid, lisa mett või teisi komponente.
Laota salatilehed koos viilutatud maasikate ja murendatud fetaga alusele. Raputa peale pähklid ja piserda üle kastmega.

Brokoliriisi ja maasikakastmega suvesalat

Brokoliriisi ja maasikakastmega suvesalat (Ragne Värk)

Maasikakastmega saad suurepäraselt täiustada erinevaid suvesalateid. Nii on see ka ideaalne täiendus sellele roale.

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 15 minutit

  • 200 g brokoliõisikuid
  • paar peotäit rohelisi salatilehti
  • 75 g prosciutto-sinki
  • musta pipart

Kaste:

  • 125 g maasikaid
  • 2 sl palsamiäädikat
  • 2–3 tl vedelat mett
  • 3 sl oliiviõli

Esmalt valmista kaste: pane kõik komponendid kaussi ja püreesta ühtlaseks. Kui maasikad on hapukad, lisa täiendavalt mett.
Purusta brokoliõisikud mikseris peeneks puruks, võid õisikuid ka riivida. Laota brokoliriis alusele vaheldumisi salatilehtede ja prosciutto’ga. Nirista üle kastmega, raputa peale musta pipart ja serveeri.

Suvine maasika-arbuusisalat

Suvine maasika-arbuusisalat (Ragne Värk)

Midagi magusat, värskendavat ja toitvat – see on marja-puuviljasalat lihtsa pudingukastmega.

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 15 minutit

  • 250 g arbuusi viljaliha
  • 250 g maasikaid
  • 250 g virsikuid
  • 2 pirni
  • 25 g valget šokolaadi
  • 2 sl hakitud piparmündilehti
  • laimist pressitud mahla
  • 250 g vanillipudingut

Tükelda retsepti viis esimest komponenti ja tõsta kaussi. Lisa hakitud piparmündilehed (jäta pisut kaunistuseks) ja piserda üle laimimahlaga. Sega läbi ja tõsta pool segust alusele, kaussi või väikestesse topsidesse. Laota peale pool vanillipudingust, tõsta sellele ülejäänud puuviljasegu. Salatikrooniks on vanillipuding, raputa veel peale pisut piparmünti ja serveeri kohe.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?