Treener ja saate «Tõelised Eesti mehed» juht Rauno Rikberg jagab nippe, kuidas püsida vormis.

Naisteleht, 28. september 2016

Püha hommikusöök

Hommikusöök on minu jaoks püha rituaal, mida hakkan ootama juba eelmisel õhtul. Ärkan alati vähemalt poolteist tundi enne kodust väljumist ja võtan rahulikult aega selle valmistamiseks ning nautimiseks. Reeglina on välja kujunenud kaks varianti: ma söön kas praemuna või omletti peekoni, kodujuustu või toorsalatiga. Või hoopis täistera-kaerahelbeputru, millele lisan erinevaid marju, kõrvale võtan veel üks-kaks keedumuna. Need on mõlemad tervislikud, kuid põhimõtteliselt natuke erinevad eined. Kui esimene on kõrge valgu- ja rasvasisaldusega, siis teine kõrge valgu- ja süsivesikute sisaldusega hommikusöök. Valdavalt sobib minu kehale paremini esimene, kuid teatud päevadel «laen» oma organismi kõrgema süsivesikukogusega. Ühine on einetel aga see, et need on madala glükeemilise koormusega ega põhjusta veresuhkru taseme kiiret muutumist, vaid tõstavad seda pikkamööda ja tekitavad kauem täiskõhutunnet.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?