2 mõnusat burgerit

Naisteleht, 20. juuli 2016

1 suur punane peet 1 suvikõrvits 1 paprika 1 suur tomat 1 punane sibul 1 küüslauguküüs käharpeterselli ja tüümiani oliiviõli ja natuke võid rosmariini soola purustatud musta pipart 4 viilu kõvemat kitsejuustu (nt Soignon) 4 hamburgerikuklit Koori peet ja lõika ratasteks. Maitsesta soola, pipra ja rosmariiniga, lisa ka natuke oliiviõli. Küpseta peeti 200kraadises ahjus 20 minutit. Viiluta teised köögiviljad ning sega läbi maitseainete ja ürtidega. Lisa oliiviõli. Kuumuta köögivilju kuumal pannil, kuni need on peaaegu pehmed, kuid siiski veel õrnalt krõmpsuvad. Pruunista kitsejuusturattad. Selleks aja pann kuumaks, lisa natuke õli, prae juustu mõlemalt poolt umbkaudu 1,5 minutit. Rösti kukleid pannil või grillil mõlemalt poolt vähemalt 20 sekundit. Lao kuklipoolikule rukola, köögiviljad ja juust ning kata teise poolega.

200 g võid 200 g tumedat šokolaadi 3 muna 200 g suhkrut 100 g nisujahu 0,5 tl soola 100 g hakitud Kreeka pähkleid 1 tl vanilliekstrakti vedelat mett Granny Smithi õunu maasikaid vm hoo­ajalisi marju-puuvilju 4 hamburgerikuklit Valge šokolaadi kaste: 100 g valget šokolaadi 3 dl rõõska koort 2 dl suhkrut 1 tl vanilliekstrakti Sulata või ja tume šokolaad keeva veega poti kohale asetatud kausis. Vahusta munad ja suhkur käsimikseriga, lisa pisut jahtunud šokolaadi-võisegu ning sega ühtlaseks. Lisa jahu, sool, hakitud pähklid ja vanilliekstrakt, sega. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 × 24 cm vormi, lao tainale viilutatud õunad. Määri õunad meega ja raputa peale 1 sl suhkrut. Küpseta 170kraadises ahjus 30 minutit. Lase jahtuda. Lõika ühesuurusteks rõngasteks, kasutades selleks küpsetus- või ümmargust piparkoogivormi. Kuumuta koor suhkru ja vanilliekstraktiga peaaegu keemiseni. Tõsta tulelt, sega juurde hakitud valge šokolaad ning sega, kuni kaste on paksenenud. Jahuta. Kasta hamburgerikukli alumine ja ülemine osa sulatatud valgesse šokolaadi ning lase külmikus 15 minutit tarduda. Tõsta kukli alumisele osale brownie-rõngas, sellele puuviljad-marjad ja seejärel ka ülemine kukliosa.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?